Biden is back!

Efter att varit i stort sett helt uträknad för cirka en vecka sedan handlar det mesta återigen om Joe Biden. Han har förklarats som segrare i nio av de 14 primärvalen och han leder ytterligare ett. Bernie Sanders har vunnit tre och lär även förklaras som vinnare i Californien. Under den senaste veckan har Biden verkligen fått en rejäl skjuts. Först storsegern i South Carolina i lördags följt av att två av de främsta konkurrenterna inte bara lämnade utan dessutom öppet ställde sig bakom hans kampanj. Just i skrivande stund kommer dessutom beskedet att Michael Bloomberg också hoppar av. Även detta lär inte Biden vara missnöjd över...
 
Nästa tisdag (10 mars). Det blir lite av en ny super tuesday eller i alla fall en mini, då sex stater går till val. Några av dessa lär definitivt passa Biden alldeles perfekt.
 
Så är det klart nu? Blir det Biden? Med tanke på hur fort det kan gå och hur det svänger i amerikansk politik så vågar jag defintivt inte att dra några slutsatser än. Dessutom visade Sanders för fyra år sedan att han inte kastar in handduken i första taget. Men visst. Det blåser betydligt starkare Bidenvind nu än det gjorde förra veckan.