Mini Super Tuesday

Så är det åter dags för primärval. Inte riktigt lika många som förra tisdagen men det är ändå sex stater som går till val i dagens "mini super tuesday".
 
Några av de stater som går till val tror jag är ganska enkelt att tippa en segrare i. Joe Biden lär vinna i bland annat Mississippi och Missouri..
 
Andra stater är mer intressanta. Inte minst Michigan och Washington. I samtliga dessa stater segrade Sanders 2016. I Washington fick han över 70 procent av rösterna. Enligt mätningarna lär det inte alls bli fallet det här året. I Michigan leder Biden relativt klart medan det är jämnare i Washington. Biden leder i flertalet, men det är på många ställen inom felmarginalen.
 
Biden har utan tvekan vunnit mycket på avhoppen från Amy Klobuchar och Pete Buttigieg. Han har även den senaste tiden fått stöd av två andra avhoppare, nämligen Kamala Harris och Cory Booker. Å andra sidan har ju Elizabeth Warren också hoppat av och det är väl ingen vågad gissning att dettta borde gynna Biden. Till skillnad mot Klobuchar och Buttigieg valde hon dock inte att ställa sig bakom någon kandidat.
 
Hur som helst lär det inte vara avgjort efter kvällens val. Biden kan ha kopplat ett rejälare grepp men det är fortfarande långt till nomineringen. Vi får se efter kvällen. Lär återkomma under morgondagen.